Perşembe, 21 Eylül 2017

Emirdağ Belediye Başkanı Uğur Serdar KARGIN 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramının 98. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Emirdağ Belediye Başkanı Uğur Serdar KARGIN mesajında; “19 Mayıs bir milletin bağımsızlık mücadelesi; Anadolu’ya Samsun’a atılan ilk adımı temsil eder. Vatan topraklarımızın geleceğini sürdürecek olan gençlerimizi Gazi Mustafa Kemal Atatürk her zaman ön planda tutmuş; gençlerimize yapılan yatırımın ülkenin geleceği için yapılan en anlamlı yatırım olduğunu, yapmış olduğu inkılaplarla bizlere göstermiştir. Bu konuda en büyük enerji kaynağımız ve geleceğimizin teminatı olan gençlerimiz, içlerinde taşıdıkları vatan sevgisini ülkemizin kalkınmasına katkı verecek en değerli varlıklarımızdır. Türk gençliğinin, 98 yıl önce başlatılan bu mücadeleyi sonsuza dek taşıyacaklarına olan inancım tamdır. Buna karşın bizimde geçlerimize karşı sorumluluklarımız bulunmaktadır. Bugün bizlere düşen görev,  Avrupa'nın en genç nüfuslu ülkesi olarak dinine, diline, kültürüne bağlı, özgür ve hür düşünceli, toplumdan, dünyadan haberdar, gelişmelere açık gençler yetiştirmek ve bu sayede de güzel Ülkemizi medeniyetin beşiği haline getirmektir. Bu duygu ve düşüncelerle, bu tarihi günde, başta  Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin kurucusu Gazi  Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu uğurda büyük mücadele veren ecdadımızı saygıyla ve şükranla anar, aziz milletimizin ve geleceğimizin güvencesi gençlerimizin  19 Mayıs  Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı gönülden kutlarım" dedi.