Çarşamba, 13 Aralık 2017

Emirdağ Belediye Başkanı Uğur Serdar Kargın, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Emirdağ Belediye Başkanı Uğur Serdar Kargın, Gaziler Günü nedeniyle yayımladığı mesajda, “Türk milleti, şanlı tarihi ile hiçbir fedakarlıktan kaçınmadan üzerine düşen görevi yine muazzam bir şekilde yerine getirerek vatanını her tarih diliminde korumuş, Sayısız şehidi ve milyonlarca gazisiyle dünyaya bu topraklardan vazgeçmeyeceğini göstermiştir. Bundan sonrada cennet vatanını her türlü tehlikeye karşı sonsuza kadar muhafaza etmeye devam edecektir.” dedi.

Kargın, mesajında, “Gazilerimiz, şanlı tarihimizin ebedi kahramanları, destansı tarihimizin yaşayan abideleri, milletimizin bağımsız olma şuurunu diri tutan efsaneleri ve Türk vatanseverliğinin, Türk kahramanlığının, Türk fedakarlığının ölümsüz destanlarıdır. Manevi değerlerimizde en büyük mertebe olan şehitlik makamı ile birlikte yad edilen ve milletimizin gönlünde seçkin bir yeri olan gazilik mertebesi; milletimizin bağımsızlığı ile inançları uğrunda mücadele eden ve bu konuda hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan kahraman vatan evlatlarının hak ettiği müstesna bir mertebedir. Biz de Gaziler Günü dolayısıyla yaşadığımız toprak parçasını vatanlaştıran ve inançlarımızı çiğnetmeyen şehitlerimizi rahmetle anıyor ve gazilerimizi de daima minnet ve şükranla yad ediyoruz. Bizlere var olma bilincini aşılayan şehit ve gazilerimizin aziz hatırası, bütün Türk Milletinin ruhunda ebediyen canlı kalacaktır. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ölen gazilerimize Allah’tan rahmet diliyor ve yaşayan gazilerimize sağlıklı, uzun ömürler diliyorum.” ifadeleri kullandı.