Çarşamba, 13 Aralık 2017

ŞAİR ABDİL GÖKTEKİN BAŞKAN KARGIN'IN MAKAMINI ZİYARET ETTİ.

Emirdağ ilçemizin Güveççi Köyünden, Belçika’da ikamet eden gurbetçi şairimiz Abdil GÖKTEKİN 28 Kasım 2017 Salı günü Emirdağ Belediye Başkanı Uğur Serdar KARGIN’ makamında ziyaret etti.

Hemşerimiz Şair GÖKTEKİN, 22 yıl boyunca biriktirdiği şiir ve hikayeleri derleyerek yayınlamış olduğu ‘’Bendeki Sen’’ adlı şiir kitabını Emirdağ Belediye Başkanı Uğur Serdar KARGIN’a hediye ederek tanıtımını gerçekleştirdi.’’Bendeki Sen’’ adlı eserinin ilk kitabı olduğunu belirten Şair GÖKTEKİN , Emirdağ ve köyleri hakkındaki çalışmaların yer alacağı 2. Kitabı için hazırlıklara başladığını söyledi.Bu çerçevede Başkan Kargın’a bir ziyarette bulunarak hem kitabını tanıtmak hem de kendisiyle tanışmak istediğini belirten Şair Abdil GÖKTEKİN ,’’ Başkan Kargın’ın böylesine samimi ve sevecen bir kişiliğe sahip olduğunu bilmiyordum.Bana ve çıkartmış olduğum esere göstermiş olduğu yakın ilgi ve alaka beni son derece onurlandırmıştır.Misafirperverliğinden dolayı kendisine teşekkür ediyorum.’’dedi.

Emirdağ Belediye Başkanı Uğur Serdar KARGIN ise, ilçemizde yetişen şair, yazar ve kültür adamlarının ortaya koymuş oldukları eser ve çalışmaların Emirdağ için önemli olduğuna değinerek her zaman kendilerini takdir ve beğeniyle takip ettiklerini dile getirdi. Şair Abdil GÖKTEKİN gibi hemşerilerimizin varlıklarından onur duyduklarını söyleyen Başkan Kargın, bu manada ilçemizdeki şair ,yazar ve kültür adamlarının her zaman destekçisi olduklarının altını çizdi.

Şair Abdil GÖKTEKİN  ‘’Bendeki Sen’’ adlı şiir kitabından ‘’Ana Bir Mektup’’ adlı şiirinin Emirdağ Belediye Başkanlığı sosyal medya araçları sayesinde paylaşılarak Emirdağlı Hemşerilerinin beğenilerine sunulmasını istedi.

ANA BİR MEKTUP

Ana bir mektup gönder satırları köyüm kokan,

Sür Kağıda bahçedeki tereden, yeşil soğandan,

Balda isterim kılıç arıdan, kara kovandan,

Uğra Isıtma’ya, çerkez ‘in Taş’ta çeşmeye,

Yavrun içiyormuş gibi doldur testiye,

Sır kalsın derdim, özlemim açma kimseye,

Benzemiyor Frenk diyarı Anadolu’ya,

Olmuyor gönlüm ezansız, kilise çanında,

Dön kıbleye, dinle müezzini benim kulağımla,

*************************

Biraz şeker, biraz lokum al da dağıt,

Hayalimde, düşümde sıla, ağıt üstüne ağıt,

Aslanı kediye boğdurur gurbet, sessiz yiğit,

Ana bir mektup gönder, Yiğidi bol Anadolu’dan.

*************************

Bak kuzun gurbeti mesken tuttu,

Şarkıyla, şiirle kendini avuttu,

Sanma yufkanı pilavını unuttu,