Çarşamba, 13 Aralık 2017

EMİRDAĞ BELEDİYE BAŞKANI UĞUR SERDAR KARGIN’DAN ‘’5 ARALIK KADIN HAKLARI GÜNÜ’’ MESAJI

Emirdağ Belediye  Başkanı Uğur Serdar KARGIN 5 Aralık Kadın Hakları Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Emirdağ Belediye Başkanı Uğur Serdar KARGIN mesajında, 1934 tarihli yasa sayesinde kadınlara seçme ve seçilme hakkı verilmesinin yanı sıra çağdaş bir ülke olmanın ilk adımının atıldığını belirtti.

Türkiye’nin demokratikleşmesinin en önemli adımlarından birisinin, kadınlara seçme ve seçilme hakkı verilmesi olduğunu ifade eden Emirdağ Belediye Başkanı Uğur Serdar KARGIN, şunları kaydetti:

“Tarihimiz boyunca devlet idaresinde, çalışma hayatında ve aile içinde etkin bir yer tutan, kültürümüzün şekillenmesinde, eğitimde, istihdamda, karar alma ve yönetim mekanizmalarında büyük bir görev üstlenen Türk Kadınına, Cumhuriyet döneminde siyasi hayatta hak ettiği rolü üstlenme imkanı tanınmış; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde dünya geneline göre oldukça erken bir tarihte kadınlarımız seçme ve seçilme hakkına kavuşmuşlardır.

5 Aralık 1934 tarihinden bu yana Dünya Kadın Hakları günü olarak kutlanan bu anlamlı gün dolayısı ile hayatın bütün yükünü beraber sırtladığımız, sergiledikleri başarılarla bize ilham veren kadınlarımıza  seçme ve seçilme hakkı verilişinin 83. yıldönümünü kutluyorum dedi.