Salı, 18 Eylül 2018

12 MART İSTİKLAL MARŞI KABULÜ VE MEHMET AKİF ERSOY’U ANMA PROGRAMI DÜZENLENDİ

12 Mart 1921 tarihinde İstiklal Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisinde kabul edilişinin 97. yılı ve Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un vefatının 82. yıl dönümü münasebetiyle Emirdağ Belediyesi Kültür ve Sanat  Merkezi’nde program düzenlendi.

Anma programı, Saygı Duruşu’nda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Program, Mehmet Akif Ersoy’un hayatı ve kişiliği konuşmasıyla başladı. Öğrenciler tarafından ‘’Küfe adlı Manzum Hikayenin Canlandırılması, ödül töreni,İstiklal Marşı’nın Kabulü konuşması ve İstiklal Marşı Orataryosu ile sona erdi.  Şiir ve komposizyon dalında dereceye giren öğrencilere İlçe Kaymakamı  Hüseyin SAYIN, Emirdağ Belediyesi  Başkan Vekili Vahit ÜNVER, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Orhan ÖZDEN  tarafından ödüllerinin verilmesiyle anma programı sona erdi.

Programa; Emirdağ Kaymakamı Hüseyin SAYIN, Emirdağ Belediyesi Başkan Vekili Vahit ÜNVER, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Orhan ÖZDEN, İlçe Milii Eğitim Müdürü Ahmet CARFİ, veliler ve öğrenciler katıldı.