Perşembe, 13 Aralık 2018

EMİRDAĞ BELEDİYE BAŞKANI UĞUR SERDAR KARGIN, 1 EKİM DÜNYA YAŞLILAR GÜNÜ MESAJI

Emirdağ Belediye Başkanı Uğur Serdar KARGIN, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Başkan Kargın, mesajında, milli ve manevi değerleri yaşatarak bunların gelecek nesillere aktarılmasında köprü görevi üstlenen yaşlıların en kıymetli hazineler olduğunu belirtti.

Hayat tecrübeleri ve geçmişten günümüze tanıklık ettikleri değerler ile gençlere yol gösterici ışık olan yaşlıların "bereket unsuru" olarak görülmesi gerektiğini ifade eden Kargın, şöyle devam etti:

"Her genç insan, bir yaşlı adayıdır. Hayatımızı bu gerçeği unutmadan yaşamalıyız. Millet olarak ne mutlu bize ki yaşlılarımızı yük olarak görmeyen, tam aksine ihtimam ve sevgiyle yaklaşmamızı sağlayan bir kültüre sahibiz. Unutmamalıyız ki kendi varlığımız ve çocuklarımızın geleceği ne kadar önemliyse yaşlılarımız da bizim için o kadar önemlidir. Onların geniş ufukları, tecrübeyle kesinlik kazanmış bilgi ve birikimleri, her zaman yararlanmamız gereken, geçmişe ve bugüne olduğu kadar geleceğe de ışık tutan birer kaynaktır. Tüm büyüklerimizin 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü'nü kutluyor, ömürlerinin her dakikasını sağlıkla, mutlulukla yaşamalarını diliyorum." ifadelerini kullandı.