Perşembe, 13 Aralık 2018

EMİRDAĞ ANADOLU LİSESİ’NDE 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLAMA PROGRAMI DÜZENLENDİ

Emirdağ Anadolu Lisesi Konferans Salonu'nda düzenlenen 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama programı; Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimizin manevi huzurunda bir dakikalık Saygı Duruşu ve akabinde İstiklal Marşı'mızın okunmasıyla başladı.

Programda ilk olarak Anadolu Lisesi Öğretmenlerinden Selda ALTINTAŞ tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı. Kutlama programı, Anadolu Lisesi öğrencisinin "Sanatkar" isimli şiiri okumasının ardından Milli Eğitim Bakanı Ziya SELÇUK’un Öğretmenler Günü mesajının okunmasıyla devam etti. Daha sonra emekli öğretmen Hayati BULDUK bir konuşma yaparak öğretmenlik mesleğinin kutsallığına değindi. Öğretmenler ile ilgili kısa film ve video gösterimi, 2017-2018 Öğretim yılında emekli olan eğitimciye ise Hizmet Şeref Belgesi verildi.

En genç öğretmen olarak Beden Eğitimi Öğretmeni Halis GÜLGİL bir konuşma yaparak öğretmenlik mesleğine başlamada ki heyecanını dile getirdi. Program Emirdağ Anadolu Lisesi öğrencisince "Öğretmenim" adlı şiirin okunmasının ardından, Emirdağ Anadolu Lisesi öğrencilerince hazırlanan oratoryo ve mini türkü geçidi dinlendi, Emirdağ Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı ‘’Eli Öpülesi’’ skeci izlendi. Son olarak ise Öğretmenler Günü için düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğretmenlere ödülleri takdim edildi.

24 Kasım Öğretmenler günü kutlama programına İlçe Kaymakamı Halil İbrahim ACIR, Emirdağ Belediye Başkanı Vekili Vahit ÜNVER, İlçe Emniyet Müdürü İsa SARI, Milli Eğitim Müdürü Gürkan EMEKSİZ, daire amir ve müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.