Perşembe, 13 Aralık 2018

EMİRDAĞ BELEDİYE BAŞKANI UĞUR SERDAR KARGIN’IN ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir açıklama yapan Emirdağ Belediye Başkanı Uğur Serdar KARGIN, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nün öğretmenlere verilen değerin daha iyi anlaşılabilmesi adına anlamlı bir gün olduğunu belirtti. Çocuklarımızın geleceğe hazırlanmasında ve ülkemize faydalı fertler yetiştirilmesinde gece-gündüz demeden emek sarfeden bütün öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü gönülden tebrik ettiğini belirten Başkan Kargın, açıklamalarında şu ifadelere yerdi.

"Hayatın merkezine insanı alan, önce insan diyen, İnsanı yücelt ki devlet yücelsin felsefesiyle hareket eden bir medeniyetin varisleri olarak, kişiliğimizin belirlenmesinde, yetişmemizde, hayata dair kanaatlerimizin, düşüncelerimizin oluşmasında büyük emekleri olan öğretmenlerimiz ,Türkiye’nin geleceğinin inşasında büyük pay sahibidir.İşinin ehli bir usta gibi çocukların ve gençlerin geleceğini şekillendiren öğretmenlerimiz, yalnızca bilginin öğretilmesini sağlamadığı gibi aynı zamanda da istediğimiz davranışların çocuklarımızda kalıcı olmasını sağlayacak şekilde eğitim verirler.

Yarınlarımızın yetiştirilmesi görevini fedakarca yerine getiren öğretmenlerimiz bu manada çok büyük sorumluluk taşımakta ve bu sorumluluklarını layıkıyla yerine getirmektedir. Bu mesleğin kutsal olmasının bilinciyle, peygamberlik mesleği şerefine nail olan bütün öğretmenlerimizin kalbimizdeki ve gönlümüzdeki yeri elbette apayrıdır.

Bu vesileyle birlikte başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete intikal etmiş olan bütün öğretmenlerimize Allah'tan rahmet diler, emekliye ayrılmış olanlara da aileleriyle birlikte sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir ömür geçirmeleri temennisiyle selam, sevgi ve saygılarımı sunarım." dedi.