2023 Yılı İlk 6 Ayın Değerlendirmesi

Kıymetli Hemşerilerim;

Türkiye, 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimi geride bıraktı. Milletimiz 14 Mayıs’ta olduğu gibi 28 Mayıs’ta da sandığa giderek iradesine sahip çıktı.  Ülkemiz ve dünyanın dört bir yanında Türkiye için dua edenler kazandı. Yani tüm Türkiye kazandı. Mazlumlar ve mağdurlar kazandı. Gönül coğrafyamız kazandı. Birliğimize, beraberliğimize bin yıldır bu topraklardaki kardeşliğimize sıkı sıkıya sarılarak muhabbetimizi güçlendirdik, kırgınlıklarımızı giderdik, gönüllere girdik ve 28 Mayıs hepimizin bayramı, gurur günü oldu.

Hem Emirdağ hem de Türkiye huzur ve kardeşlik içerisinde demokrasinin tecellisi olan bir seçimi geride bıraktı. Sandığa iradesini yansıtan; Türkiye Yüzyılı için Büyük ve Güçlü Türkiye’den yana oy kullanan tüm hemşerilerime ayrı ayrı teşekkür ediyor, bu sonucun başta ülkemize, Kadim Şehrimiz Emirdağ’a, gurbetçi kardeşlerime, bütün mazlum coğrafyalarına hayırlı olmasını diliyorum.

Aslında bu seçim kaybedenin olmadığı tüm Türkiye’nin kazandığı bir seçim oldu. Seçimde söz sahibi milletimiz, tercihini ‘Türkiye Yüzyıl’ının inşasından yana kullanarak kalıcı istikrar istiyoruz mesajını vermiştir.

Ülkemizin önünde istikrar, güven ve büyük Türkiye hedefi doğrultusunda beş yıllık yeni bir döneme girmiş olduk. Sürekli ilerleyen, gelişen ve uluslararası alanda giderek daha fazla söz sahibi olan ülkemizin hedeflerine bir adım daha yaklaşmış olmanın sevincini yaşıyoruz. İnşallah milletimizin yüksek teveccühü Cumhurbaşkanımızın güçlü liderliğinde “Türkiye Yüzyılı” vizyonu doğrultusunda hep birlikte gelecek hedeflerine emin adımlarla yürümeye devam edeceğiz.

Emirdağ olarak bu tarihi zaferde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a Türkiye’de en yüksek destek veren ilçeler arasında olmasının sevincini yaşıyoruz. Çalmadık kapı, sıkılmadık el bırakmadık ve hemşerilerimize Cumhurbaşkanımızın ve hükümetimizin hizmetlerini anlattık. Allah’a hamd olsun ki bu çalışmanın meyvesini elde ettiğimiz seçim başarısı ile taçlandırdık. Buradan Cumhurbaşkanımıza oyları ile destek veren tüm Emirdağlı hemşerilerime ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Teşkilatlarımızın her kademesinde görev alan değerli dava arkadaşlarımıza sundukları katkılardan dolayı şükranlarımı sunuyorum.

Şu bilinsin ki; Ecdadımızdan miras aldığımız mukaddes değerlerimizi gelecek nesillerimize aktararak, Güçlü ve Büyük Türkiye’yi muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarmak için durmadan çalışacağız. Daha güzel Türkiye için birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhunun ilelebet devam etmesini diliyorum.

Bu vesile ile 13.Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı tebrik ediyor, bu emaneti tekrar Cumhurbaşkanımıza teslim eden aziz milletimize bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. Dünya mazlumlarının ve İslam ülkelerinin de sevinçle karşıladığı seçim sonuçları ülkemize ve milletimize hayırlı olsun.

Bizler de yerel yönetimler olarak 5 yıllığına bize verilen emaneti layıkıyla taşımak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Mazeret üretmeden, sorunların hızlı bir şekilde çözümü için ekiplerimizle birlikte gece gündüz demeden çalışıyoruz. Yaptığımız istişare toplantılarıyla mahalle sakinlerimizin görüşlerine kulak vererek hem Emirdağ’ımızı yarınlara taşıyor hem de yapılan hizmetlerin kalitesini yükseltmiş oluyoruz.

2019 yılında göreve gelirken hemşerilerimize bir söz verdik. Doğalgazsız ev ve iş yeri kalmayacak diye. Biz göreve geldiğimizde ilçemizde 353 haneye doğalgaz ulaşımı sağlanmışken bu rakam 2022 yıl sonu itibariyle 8 bin 204 abone sayısı ile 16 bin haneye ulaştı. Bu rakam ilçemizin % 80’ine doğalgazın ulaştığı anlamına geliyor. İnşallah 2023 yıl sonunda Kadim Şehrimiz Emirdağ’ın %95’ine doğalgaz arzı sağlanacak.

Emirdağ Belediyesi olarak mirasçısı olduğumuz bu aziz topraklara minnet ve vefa duygusuyla başlattığımız ‘Ata Tohumu Yaygınlaştırılması’ projesi ile besin değerleri kaybolmamış ve doğallığını yitirmemiş tohumları koruyup çoğaltarak gelecek nesillerimize ulaştırmayı amaç edindik. Bu amaçla yarım asırlık Karacalar domatesini vatandaşlarımızla buluşturduk. Çocukluğumuzda tadına ve kokusuna aşina olduğumuz lezzetleri çocuklarımıza aktarmak için çalışmaya, üretmeye devam edeceğiz.  Bu anlamlı çalışmamızın yarınlarımıza güzellik, şehrimize ve tarıma değer katacağına yürekten inanıyor; fideyi toprakla buluşturan her haneye bolluk ve bereket diliyorum.

İlçemizde vatandaşlarımızın nefes alacağı alanları arttırıyoruz. Uygun arazilerimizi halkımızın mutlu ve eğlenceli vakit geçirmeleri için park yaparak değerlendiriyoruz. Sadece iki ay içerisinde Kadim Şehrimiz Emirdağ’a 11 yeni park kazandırdık. Bunun yanında 300 bin metrekare alanla bölgenin en büyüğü olan Millet Bahçemizde çalışmalar hızla devam ediyor. Hemşerilerimiz parklarda aileleriyle, komşularıyla, arkadaşlarıyla doyasıya vakit geçiriyor. Biz de bundan mutluluk duyuyor ve parklarımızın sayısını her geçen gün artırıyoruz. Bunun yanında çocuk oyun alanları ve oturma alanları tahrip olan parklarımızı tümüyle yeniliyoruz. Mutlu ve huzurlu yarınlar için ağaca ve yeşile önem veriyoruz. Parklarımız da bulunan ağaçlandırma alanlarının da sayısını artırarak Emirdağ’ımızın yarınlarına yatırım yapmaya devam ediyoruz.

Sevdalısı olduğumuz genç nesillerimizin daha güzel vakit geçirebilmesi ve sportif faaliyetleri ilçemizde çoğaltmak için durmadan yorulmadan çalışmaya devam ediyoruz. Bu amaçlar doğrultusunda ilçemize kazandırdığımız Mahmut Çorumlu Yarı Olimpik yüzme havuzundaki çalışmalarda sona geldik. Önümüzdeki günlerde yapılacak olan açılış töreniyle birlikte yarı olimpik havuzumuz vatandaşlarımıza hizmet vermeye başlayacak. Şimdiden hemşerilerimiz ve Kadim şehrimiz Emirdağ için hayırlı uğurlu olsun.

Biz bu işin, hizmetin sevdalısıyız. Biz hep birlikte, koskocaman, Gurbetin Başkenti Emirdağ’ız.

Kalın sağlıcakla…

Serkan KOYUNCU
Emirdağ Belediye Başkanı

01.06.2023